W 1904 r. jeździliśmy na rynek rowerem, aby kupować drób. Obecnie jesteśmy organizacją zatrudniającą 2700 pracowników w 6 zakładach.
Bardzo nam miło! Możemy dużo o sobie opowiadać, ale najważniejsze jest to, że jesteśmy dostawcą produktów z kurczaka. I robimy to już od jakiegoś czasu. A dokładnie, od ponad 100 lat! Mamy więc ogromną wiedzę na temat kurczaków i znamy cały łańcuch produkcji aż po ostatnią kosteczkę! Tym samym bierzemy na siebie odpowiedzialność jako ważne ogniwo w branży drobiarskiej. Robimy to w ścisłej współpracy ze wszystkimi uczestnikami łańcucha oraz z troską o kurczaki, ludzi i klimat.
Łącznie mamy 6 zakładów w Holandii i 2 w Polsce. W Kornhorn, Putten i Kotowie w Polsce znajdują się nasze nowoczesne ubojnie, a w Nijkerk, Zeewolde, Barneveld, Kotowie i Komornikach przetwarzamy mięso na świeże i mrożone wyroby oraz półprodukty z kurczaka.
Każdego dnia pracujemy z prawie 2700 pracownikami. Z wielką przyjemnością i zaangażowaniem wspólnie przygotowujemy najsmaczniejsze produkty z kurczaka, które następnie trafiają na talerze milionów ludzi.
W Storteboom panuje przyjemna, nieformalna, rodzinna atmosfera. Zawsze szukamy pełnych entuzjazmu koleżanek i kolegów, którzy wzmocnią nasze zespoły. Tutaj dowiedzą się Państwo więcej na temat pracy i ofert pracy w Storteboom.
Bezpieczeństwo żywności ma w Storteboom ogromne znaczenie. Jest to dosłownie kwestia higieny. Ponadto przywiązujemy także dużą wagę do zrównoważonego rozwoju i dobrostanu zwierząt. To właśnie w tych kwestiach, w ścisłej kooperacji z hodowcami drobiu, z którymi współpracujemy, oraz z naszymi klientami, staramy się każdego dnia dokonywać zmian. Tutaj dowiedzą się Państwo więcej na temat tego, co robimy w zakresie zrównoważonego rozwoju.